Laube

Regulier € 9,00
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 8,00
Excl. drankje

In het kader van Orgelfestival Haarlem Nathan Laube (Rochester / USA) - orgel & Pieter van Dijk (stadsorganist Alkmaar) - orgel

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie Zomeravondconcerten plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 3 juli en 21 augustus. De serie wordt afgesloten met een speciaal verzoekprogramma op 11 september.

Van Covelens-orgel
Jacob Praetorius (1586-1651)
Praeludium ex F PvD

Antoni van Noordt (1619-1675)
Uit Tabulatuur-Boeck van Psalmen en Fantasyen - 1659
Fantasia in d PvD

William Byrd (1543-1623)
Fantasia in a, BK 13 NL

Van Hagerbeer/Schnitger-orgel
Matthias Weckmann (1619-1674)
Magnificat II toni PvD

Antoni van Noordt
Tabulatuur-Boeck van Psalmen en Fantasyen - 1659
Psalm 24 drie variaties NL

Dieterich Buxtehude (1637-1707)
Te Deum laudamus, BuxWV 218 NL
Praeludium
Versus 1 – Te Deum laudamus
Versus 2 – Auf 2 Clavier – Pleni sunt coeli et terra
Versus 3 – Te Martyrum à 2 Clav. è Ped.
Versus 4 – Tu devicto cum 3 subiectis

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Uit de 18 Choräle verschiedenerer Art
Allein Gott in der Höh sei Ehr, à 2 Claviere e Pedale,
canto fermo in Sopran BWV 662 PvD
Allein Gott in der Höh sei Ehr, à 2 Claviere e Pedale,
canto fermo in Tenore BWV 663 PvD
Trio super Allein Gott in der Höh sei Ehr, à 2 Claviere e Pedale BWV 664 PvD

O Lamm Gottes, unschuldig, BWV 656 NL

Biografie
Nathan Laube (1987) studeerde orgel aan het Curtis Institute of Music Philadelphia. Hij heeft vervolgens gestudeerd aan verschillende Europese conservatoria en is momenteel universitair hoofddocent orgel aan de Eastman School of Music (Rochester, VS), waar hij eerder lesgaf van 2013 tot 2020. Ook was hij als professor verbonden aan de orgelfaculteit van de State University of Music and Performing Arts Stuttgart, Duitsland. In 2016 werd hij gevraagd voor het inwijdingsrecital op het gerestaureerde orgel van King’s College Chapel in Cambridge.

Pieter van Dijk (1958) is organist van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Zijn orgelopleiding ontving hij van Bert Matter aan het Conservatorium in Arnhem. Hij vervolgde zijn studie bij Gustav Leonhardt, Marie-Claire Alain en Jan Raas. Hij was prijswinnaar op de internationale orgelconcoursen in Deventer (1979) en Innsbruck (1986). Pieter van Dijk vormt een orgelduo met Frank van Wijk en treedt regelmatig op als continuospeler met Annegret Siedel (barokviool) en Elina Keijzer (blokfluit). Ook werkt hij regelmatig samen met het Amstel Quartet. Hij publiceerde artikelen over M. Weckmann, J.P. Sweelinck, J.S. Bach en K. Straube. Hij is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen (ondermeer in Alkmaar, Amsterdam, Freiberg, Gdansk, Innsbruck, Kotka, Lausanne, Lübeck en Toulouse). Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse Europese landen en in de Verenigde Staten. Bovendien verschenen van zijn spel talrijke veelgeroemde cd’s.

4e zomeravondconcert gratis
Kies 4 concerten en ontvang het 4e ticket gratis (tickets krijgen 25% korting). Je betaalt € 27,00 per persoon. Vrienden van de Grote Kerk € 24,00 (maximaal voor 2 personen). De korting wordt verrekend als je de kaarten toevoegt aan je winkelmand.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht