1600 LIGGEND

Zomeravondconcert

Sander van den Houten

Datum & tijd
Wo 14 aug | 20:15 - 22:15
Met pauze
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier € 9,00
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 8,00
Excl. drankje

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie Zomeravondconcerten plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 3 juli en 21 augustus. De serie wordt afgesloten met een speciaal verzoekprogramma op 11 september.

Programma
Van Covelens orgel
* Anonymous - Estampie (Robertsbridge Codex ca. 1325)
* Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) - Ballo del Granduca (5 variaties)

Van Hagerbeer/Schnitger orgel
* Dietrich Buxtehude (1637-1707) - Magnificat primi toni (BuxWV 203)
* Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Partite diverse sopra "Sei gegrüßet Jesu gütig" (BWV 768)

~ PAUZE ~

* Johann Sebastian Bach - Concerto in a-moll (BWV 593)
- Allegro
- Adagio
- Allegro
* Franz Liszt (1811-1886) - ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’
(Variationen über den Basso-Continuo des ersten Satzes der Kantate: ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen, Angst und Not sind des Christen Tränenbrot’ und des Crucifixus der H moll-Messe von Johann Sebastian Bach)

Biografie
Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk.
Op zijn achtste begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant, het ensembleconcours in Oude Tonge en het Buxtehudeconcours in Zierikzee.
Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter. Hij volgde privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker. In oktober 2023 studeerde Sander met glans af voor zijn master beiaard bij Christiaan Winter en Tommy van Doorn aan de Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU te Utrecht.
Hij is als dirigent verbonden aan Concertkoor Immanuel Kampen, Oratoriumvereniging ‘de nieuwe ster’ Zwolle, Exspecto Epe en aan kamerkoor Arise Kampen. Ook is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en van Vocaal Ensemble Magnificat. Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Engeland, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. In 2013 maakte hij een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde. Sander van den Houten geeft jaarlijks veel concerten als solist, begeleider en continuospeler en
heeft een privélespraktijk.

4e zomeravondconcert gratis
Kies 4 concerten en ontvang het 4e ticket gratis (tickets krijgen 25% korting). Je betaalt € 27,00 per persoon. Vrienden van de Grote Kerk € 24,00 (maximaal voor 2 personen). De korting wordt verrekend als je de kaarten toevoegt aan je winkelmand.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:15
20:15 - 22:15
Grote Kerk Alkmaar
Grote Kerk Alkmaar
Datum & tijd
Wo 14 aug | 20:15 - 22:15
Met pauze
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier € 9,00
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 8,00
Excl. drankje
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]