Rick Akkerman Fotografie DSF9336

Nieuw Licht

In 2021 is de Grote Kerk Alkmaar begonnen met een nieuw kunstproject: Nieuw Licht. Kunst in de Grote Kerk Alkmaar. De tentoonstelling Taking a Line for a Walk met kunstenaar Thomas Trum was de eerste editie in deze nieuwe reeks. Het uitgangspunt van de reeks Nieuw Licht is tweeledig. De kunstenaar wordt in de eerste plaats gevraagd om een site-specific werk te maken waarin hij of zij reflecteert op de plek en/of de historie van de kerk. Het staat de kunstenaar vrij om een eigen verbinding met het gebouw aan te gaan. Daarnaast vragen wij de kunstenaar om zich te verhouden tot de ruimte. Het formaat van de kerk nodigt uit om projecten te realiseren die op andere locaties niet zouden kunnen.

De kunstenaar die zal exposeren tijdens Nieuw Licht 2022 wordt later bekendgemaakt.