Openingstijden

De Grote Sint Laurenskerk is het grootste en drukst bezochte monument van Alkmaar. De kerk is de hele zomer geopend en daarnaast een groot aantal weekenden gratis toegankelijk. Wekelijks stromen duizenden bezoekers de kerk binnen: jaarlijks tellen we meer dan 70.000 geïnteresseerden.

Raadpleeg de Agenda op deze site voor het programma. Uiteraard zijn de actuele regels van het RIVM bij een bezoek aan de kerk van kracht

Openingstijden
De Grote Kerk is op onderstaande dagen en tijden openbaar toegankelijk. Let op: in verband met evenementen is de kerk soms gesloten. Raadpleeg daarom voor je bezoek altijd onderstaande uitzonderingen op de openingstijden.

Van 31 mei t/m 11 september: geopend op dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur

Uitzonderingen openingstijden
Vrijdag 1 juli - kerk gesloten vanaf 13:30 uur

Rondleidingen
Buiten de zomeropenstelling wordt de kerk gebruikt als evenementenlocatie, dit houdt in dat we beperkt geopend zijn. Een bezoek aan de kerk is in deze periode alleen mogelijk in de vorm van een rondleiding met een gids van de Grote Kerk Alkmaar. Het is noodzakelijk om hiervoor van te voren een afspraak te maken. Dit kan via info@grotekerk-alkmaar.nl of 072-5489864.

Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar
Bekijk hier de locatie op de kaart (Google Maps)

Telefoon 072 548 99 99
E-mail info@grotekerk-alkmaar.nl

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten en programmering in de Grote Kerk Alkmaar? Geef je dan op voor de maandelijkse nieuwsbrief, via deze pagina.