Tentoonstelling

Openingstijden


De Grote Sint Laurenskerk is het grootste en drukst bezochte monument van Alkmaar. De kerk is de hele zomer geopend en daarnaast een groot aantal weekenden gratis toegankelijk. Wekelijks stromen duizenden bezoekers de kerk binnen: jaarlijks tellen we meer dan 70.000 geïnteresseerden.

Openingstijden
In verband met evenementen en verhuringen is de kerk soms gesloten voor publiek. Raadpleeg daarom voor je bezoek altijd deze pagina voor eventuele uitzonderingen.

September tot april
In verband met de onthulling van Het Grote Raam is de kerk in het najaar van 2023 op geselecteerde zondagen geopend. Kijk hier voor specifieke data en meer informatie.

Vanuit huis een kijkje nemen in de kerk? Dat kan via de virtuele 360 graden rondleiding op deze website.

Kaartverkoop
De kaartverkoop verloopt via de kassa van TAQA Theater De Vest: 072 - 548 99 99, kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl
Open: dinsdag t/m zaterdag 17.00-21.00 uur, zon- en feestdagen en de maandagen vanaf 1 uur voor aanvang voorstelling.

Rondleidingen
Buiten de zomeropenstelling wordt de kerk gebruikt als evenementenlocatie, dit houdt in dat we beperkt geopend zijn. Een bezoek aan de kerk is in deze periode alleen mogelijk in de vorm van een rondleiding met een gids van de Grote Kerk Alkmaar. Het is noodzakelijk om hiervoor van te voren een afspraak te maken. Dit kan via info@grotekerk-alkmaar.nl of 072-5489864. 

Bezoekadres
Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar
Bekijk hier de locatie op de kaart (Google Maps)

Telefoon 072 548 99 99
E-mail info@grotekerk-alkmaar.nl

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten en programmering in de Grote Kerk Alkmaar? Geef je dan op voor de maandelijkse nieuwsbrief, via deze pagina.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]