Tentoonstelling

Openingstijden


De Grote Sint Laurenskerk is het grootste en drukst bezochte monument van Alkmaar. De kerk is de hele zomer geopend en daarnaast een groot aantal weekenden gratis toegankelijk. Bekijk voor je bezoek altijd de actuele openingstijden op deze pagina.

Openingstijden
De Grote Kerk is momenteel gesloten. Vanuit huis een kijkje nemen in de kerk? Dat kan via de virtuele 360 graden rondleiding op deze website.

Het Grote Raam
Op 8 oktober 2023 is Het Grote Raam onthuld in de Grote Kerk. Dit spectaculaire, metershoge glas-in-loodraam werd ontworpen door de internationaal bekende kunstenaar Fiona Tan. Vanaf maart 2024 zal de kerk weer vaker open zijn, zodat dit kunstwerk kan worden bezichtigd. Meer informatie over Het Grote Raam

Kaartverkoop
De kaartverkoop verloopt via de kassa van TAQA Theater De Vest: 072 - 548 99 99, kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl
Open: dinsdag t/m zaterdag 17.00-21.00 uur, zon- en feestdagen en de maandagen vanaf 1 uur voor aanvang voorstelling.

Rondleidingen
Buiten de zomeropenstelling wordt de kerk gebruikt als evenementenlocatie, dit houdt in dat we beperkt geopend zijn. Een bezoek aan de kerk is in deze periode alleen mogelijk in de vorm van een rondleiding met een gids van de Grote Kerk Alkmaar. Het is noodzakelijk om hiervoor van te voren een afspraak te maken. Rondleidingen zijn weer mogelijk vanaf januari 2024. Een rondleiding kan aangevraagd worden via info@grotekerk-alkmaar.nl of 072-5489864. 

Bezoekadres
Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar
Bekijk hier de locatie op de kaart (Google Maps)

Telefoon 072 548 99 99
E-mail info@grotekerk-alkmaar.nl

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten en programmering in de Grote Kerk Alkmaar? Geef je dan op voor de maandelijkse nieuwsbrief, via deze pagina.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]