010 Wishfulsinging V2 Door Anne Claire De Breij 1600
© Anne Claire de Breij

Wishful Singing

UBI CARITAS

Special guest Ola Gjeilo

Datum & tijd
Wo 6 nov | 20:15
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier € 28,50
Incl. drankje en garderobe

Wishful Singing bestaat 20 jaar! Na meer dan 600 concerten in 15 verschillende landen viert het ensemble haar twintigste verjaardag op eigen bodem, met trouwe fans van het eerste uur en iedereen die het ensemble wil leren kennen.

Special guest is pianist en componist Ola Gjeilo. In twee unieke concerten in Nederland brengt hij samen met Wishful Singing een concertprogramma ten gehore waarin de magische wereld van Hildegard von Bingen wordt verkend. De veelzijdigheid van deze 12e-eeuwse mystica komt tot leven door middel van serene zang door Wishful Singing en meditatieve piano-improvisaties van Ola Gjeilo.

De muziek van componist en pianist Ola Gjeilo wordt alom geprezen vanwege zijn vermogen om emotie en verbeeldingskracht te verweven in zijn muziek. Daarbij laat Gjeilo zich vaak inspireren door gregoriaanse muziek. Zijn composities en piano-improvisaties vormen een unieke brug tussen de klassieke en moderne wereld.
Een ander hoogtepunt van het programma vormt de nieuwe compositie van Diederik van der Laag, speciaal geschreven voor de vijf zangeressen van Wishful Singing. Het werk is een echo van de middeleeuwse hymne Ubi caritas et amor en heeft als thema zorgzaamheid en liefde.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Kerk Alkmaar
Grote Kerk Alkmaar
Datum & tijd
Wo 6 nov | 20:15
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier € 28,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]