Poster Café Groot

Karavaan | Silbersee

Café de Verlossing

Datum & tijd

Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar!

In een dorp waar de jeugd vertrokken is, heeft een bijzonder café intrek genomen in de plaatselijke kerk. Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar! Het gerucht gaat namelijk dat in deze kerk de ‘eeuwige jeugd’ te vinden is. Wordt men hier onsterfelijk verklaard, of voor eeuwig jong?

Kroegbaas Johannes beweert de vergeten oude zielen in dit dorp verlossing te kunnen bieden. Is hij door god gezonden, of heeft hij een pact met de duivel gesloten? Ontrafel het mysterie en word onderdeel van de stamgasten die in deze merkwaardige kroeg tussen leven en dood tot in de eeuwigheid feesten.

Ontdek Café de Verlossing: een unieke voorstelling met muziek geïnspireerd op werken van Debussy tot Rammstein én waar zelfs het klaverjassen en het koken van de kroegsoep tot muziek worden verheven. Dit alles wordt tot leven gebracht door een bijzondere cast van o.a. Noord-Hollandse senioren, componist Akim Moïseenkov en zangers Sterre Konijn en Fanny Alofs.

Café de Verlossing en duurzaamheid
Om een duurzamere voorstelling te realiseren, werkt Silbersee samen met inwoners uit de omgeving van Alkmaar voor het verzamelen van decor en rekwisieten. Zo wordt Café de Verlossing volledig ingericht met hergebruikte materialen. Daarnaast zijn de acteurs gekleed in prachtige, onwerkelijke kostuums van gerecycled materiaal, ontworpen door Bart Hess.

Over Silbersee
Silbersee is een vernieuwend, gedurfd en experimenteel operagezelschap. Hun voorstellingen gaan verder dan traditionele opera en zetten je aan het denken over onderwerpen als inclusie, ecologie en kunstmatige intelligentie.

“Silbersee is een duurzaam producerend operagezelschap met grote ambities. We willen zowel voortrekker als vernieuwer zijn in de cultuursector en aanjager in het verduurzamen van producties. Niet alleen op artistiek, maar ook op maatschappelijk vlak. Onze doelstelling is dan ook om in 2027 een klimaatpositief productiehuis te zijn en geen enkel negatief effect meer te hebben op milieu, op grondstoffenvoorraden en op de samenleving.“
-Silbersee 

Lees meer Lees minder
Cast & info
Spel Annie Abbenhues Fanny Alofs Yvonne van Herkhuizen Donneke Jansonius Teake Jansonius Sterre Konijn Tanja Kooij Baue Kunstman Emmy Licumahuwa Julia Licumahuwa Ingrid Maes Ron Moed Akim Moiseenkov Nel Pical Wilma Schilte Florian Slangen Jetty Tauwnaar Baue Kunstman Florian Slangen De Dood en het koor van ‘vergeten oude zielen’.
Datum & tijd
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]