11e Hielander Whisky festival

Regulier € 37,50
Vroegboekprijs € 35,00

HIELANDER WHISKY FESTIVAL ALKMAAR 2022 EDITIE GAAT NIET DOOR

Het Hielander Whisky Festival te Alkmaar, welke op 11 en 12 februari 2022 in de Grote Kerk Alkmaar zou plaatsvinden, kan helaas niet doorgaan. Doordat er nog te veel onzekerheden zijn omtrent de coronamaatregelen en het hoge aantal besmettingen op dit moment, is na intensief overleg binnen de organisatie helaas besloten dat in welke vorm dan ook wij als organisatie niet garant kunnen staan voor een mooie, gezellige en bovenal vriendelijk whiskyfestival. Hierdoor hebben we moeten concluderen dat doorgang niet mogelijk is met de eisen die wij als organisatie zelf stellen.

Wullie Macmorland en Ebbo Voorhout zijn als verantwoordelijke organisatie de afgelopen weken druk bezig geweest om alle mogelijkheden in kaart te brengen, maar in de huidige situatie kon helaas alleen de conclusie worden getrokken dat doorgang van het evenement momenteel niet mogelijk is. We zijn per sessie met gemiddeld duizend mensen tegelijk in de Grote Kerk Alkmaar aanwezig. Dit kunnen we niet anders organiseren binnen de ruimte van de Grote Kerk en daardoor bleek in combinatie met de geldende coronamaatregelen het niet realistisch ons evenement door te laten gaan.

Uiteraard zijn Wullie Macmorland en Ebbo Voorhout uiterst teleurgesteld met deze beslissing, maar gelukkig hadden we met dit scenario rekening gehouden binnen de organisatie. Mede hierdoor zullen de reeds aangekochte toegangskaarten zo snel als mogelijk teruggestort worden.

We gaan er als organisatie helemaal voor om, na twee afgelaste edities, in 2023 weer een topper van een festival neer te zetten en hopen dat we al onze vaste bezoekers vanaf 1 oktober 2022 weer kaarten kunnen laten bestellen, zodat wij samen met de bezoekers en onze standhouders een heel mooie editie in 2023 kunnen realiseren.

Met vriendelijke groet,
Ebbo Voorhout en Wullie MacMorland