220404 Klim Naar Het Grote Raam Scherm 1920X1080px RGB 01

Klim naar Het Grote Raam: kaartverkoop gestart

VR 10 FEB


In 2023 wordt de zuid(transept)gevel van de Grote Kerk gerestaureerd en het hoogste raam van Europa, Het Grote Raam, geplaatst. Voor dit werk is een steiger nodig die een groot deel van de zuidgevel bedekt. Stichting Het Grote Raam wil deze steiger ook gebruiken voor een publieksactiviteit: Klim naar Het Grote Raam. Hier wordt de steiger verhoogd tot het puntje van de topgevel en worden er in een later stadium twee comfortabele traptorens aan toegevoegd voor het stijgen en dalen.

Van 1 juli tot en met 13 augustus 2023 is het mogelijk aan deze publieksactiviteit deel te nemen en kennis te nemen van nooit eerder vertelde verhalen over dit deel van de kerk en om te genieten van het fabelachtige uitzicht. Tickets á € 5,- zijn nu te koop via www.klimnaarhetgroteraam.nl

Oog in oog met Sint Laurens
Tijdens het bezoek wordt niet alleen geklommen maar ook het verhaal verteld van de geschiedenis en avonturen van de gevel van de Grote Kerk, de bekritiseerde kruisbloem op de top, over het vorige bevrijdingsraam dat er ooit heeft gezeten, over het nieuwe glas-in-loodraam en kom je op 35 meter hoogte oog in oog te staan met het manshoge middeleeuwse beeld van Sint Laurens, naamgever van de kerk en ‘patroon’ (beschermheilige) van de stad Alkmaar.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]