Joost Zwagerman

Gezocht: getalenteerde essayisten

MA 20 JUN


Op 18 november 2022, de verjaardag van Joost Zwagerman (1963-2015) zal de Joost Zwagerman Essayprijs worden uitgereikt. Deze prijs is een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, uitgevoerd samen met de  erven van Joost Zwagerman en de gemeente Alkmaar. De uitreiking vindt plaats in Alkmaar, waar die dag ook de Joost Zwagerman Lezing zal worden uitgesproken.

De prijs van € 7500 is bedoeld voor schrijvers die nog geen essay in boekvorm hebben gepubliceerd en niet op regelmatige basis publiceren in de media.  

Het onderwerp van het essay is vrij, de aanpak ook. Het maximum aantal woorden is 3000. Zie voor verdere voorwaarden www.vanbijleveltstichting.nl

Inzenden is mogelijk tot en met 18 augustus 2022. De jury - Barber van de Pol, Manon Uphoff, Merlijn Olnon en Aleid Truijens (voorzitter) - kiest vijf essays die in aanmerking komen voor de prijs en maakt deze shortlist vier weken voor de uitreiking bekend. De genomineerde essays staan dan online op www.nederlandseboekengids.com, www.vanbijleveltstichting.nl en www.mdnl.nl. Na de prijsuitreiking worden ze, tegen honorarium, gepubliceerd in De Nederlandse Boekengids. De jury kiest één winnaar.

Inzendingen kunnen worden gemaild, als pdf, naar joostzwagermanessayprijs@gmail.com

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]