Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 548 99 99


Bereikbaarheid

Bezoekadres
Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar
Bekijk hier de locatie op de kaart (Google Maps)

Kassa
In verband met maatregelen omtrent het coronavirus is de kassa/receptie van TAQA Theater De Vest/Grote Kerk Alkmaar momenteel gesloten. Van dinsdag t/m vrijdag 10:00 tot 16:00 uur is de kassa telefonisch bereikbaar op 072 - 548 99 99. Om de druk op de kassa te verlichten, vragen wij u om bij voorkeur contact op te nemen via de mail: kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl

De Grote Kerk Alkmaar is geopend van april - oktober voor bezichtiging; andere momenten zijn mogelijk op afspraak. Gedurende het hele jaar vinden er concerten en verhuringen plaats, deze vindt u in de agenda. De kerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto.

Met de fiets

Fietsen kunnen kosteloos worden gestald in de ondergrondse fietsenstalling op het Canadaplein (geopend tot 24.00 uur).

Met de auto
In de directe nabijheid treft u vijf parkeergarages (Grote Kerk, Singelgarage, De Vest, Overstad en Karperton) aan, die eenvoudig vanaf de ringweg rond Alkmaar te bereiken zijn. Dichtsbijzijnd is de Parkeergarage Grote Kerk aan de Bagijnenstraat, met de voetgangersuitgang in de Kerkstraat. Deze garage heeft 80 parkeerplaatsen en is duurder dan de andere, gemeentelijke garages. Bekijk de kosten via APCOA en klik hier voor de routebeschrijving.

Verder liggen de parkeergarages De Vest en Kanaalschiereiland ook op slechts enkele minuten lopen. Kijk op de website van de Gemeente Alkmaar voor de actuele parkeertarieven.

U vindt de garages door te navigeren op de volgende adressen:

Parkeergarage De Grote Kerk
Bagijnenstraat 13, 1811 KA Alkmaar

Parkeergarage De Vest
Paardenmarkt, 1811 KG Alkmaar

Parkeergarage Kanaalschiereiland
Mallegatsplein 1, 1811 AG Alkmaar


Belangrijke informatie: de beweegbare paaltjes in de binnenstad zijn vervangen door camera's met kentekenherkenning. Wanneer u geen ontheffing heeft voor de binnenstad maakt u kans op een boete van € 90,00!

Parkeren en toegankelijkheid voor mindervaliden
De kerk en haar faciliteiten (horeca, toiletten) zijn goed toegankelijk met een rollator of rolstoel. Er zijn in de buurt van de Grote Kerk minimaal 3 parkeerplaatsen voor mindervaliden. Eén voor het kantoor van de ABN Amro bank en twee in de Gasthuisstraat.
Een houder van een GPK (Gehandicaptenparkeerkaart) kan een jaarontheffing voor het inrijden van de afgesloten binnenstad van Alkmaar aanvragen voor 1 kenteken. Als er met wisselende kentekens wordt gewerkt moet per keer een ontheffing worden gekocht bij Parkeerservice. De ontheffing is voor het rijden en laden/lossen in het gebied. Parkeren moet vervolgens in een parkeervak.

Met het openbaar vervoer
Het NS-station is op loopafstand (circa 10 minuten). Bij het verlaten van het station gaat u naar rechts tot aan het kruispunt (winkelstraat). Vervolgens gaat u naar links de winkelstraat in, steekt verderop de weg over bij de Geestersingel en loopt rechtdoor tot aan de Grote Kerk.

Bij de Grote Kerk, halte Kerkplein, stopt buslijn 1.

Lees hier alles over de openingstijden.