Openingsconcert 25 Juni OFH Koetsmernierofh22

Za 25 jun | 20:15 - 22:15
Met pauze
Regulier € 17,50

De musici van Le Nuove Musiche zijn er heel duidelijk over, de muziek van de Italiaan Claudio Monteverdi doet hun bloed sneller stromen. Zijn muziek is voor hen een eindeloze inspiratiebron. Zozeer zelfs, dat twee jaar geleden een zogenaamd Monteverdi-orgel is gebouwd om hun klankideaal van Montiverdi’s madrigalen nog meer te benaderen.
Inspiratie en vernieuwing zijn ook voor componist en organist Benoit Mernier een levensmotto. Met zijn eigen Invention en composities van Monteverdi’s tijdgenoten, de Italiaan Girolamo Frescolbaldi, de Vlaming Peeter Cornet en de Hollander Jan Pieterszoon Sweelinck verrijkt hij dit openingsconcert met magistrale orgelklanken. Krachtiger kan het Orgel Festival Holland 2022 niet beginnen.

Van Covelensorgel

Girolamo Frescobaldi (1583-1643)
Toccata Ottava
(Il primo libro di Toccate...- 1615-1637) [in F]