centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Bereikbaarheid

De Grote Kerk Alkmaar is geopend van april - oktober voor bezichtiging; andere momenten zijn mogelijk op afspraak. Gedurende het hele jaar vinden er concerten en verhuringen plaats, deze vindt u in de agenda. De kerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto.

In de directe nabijheid treft u vijf parkeergarages (Grote Kerk, Singelgarage, De Vest, Overstad en Karperton) aan, die eenvoudig vanaf de ringweg rond Alkmaar te bereiken zijn.

Dichtsbijzijnd is de Parkeergarage Grote Kerk aan de Bagijnenstraat. Deze garage heeft 80 parkeerplaatsen. De voetgangersuitgang komt uit in de Kerkstraat. Klik hier voor de routebeschrijving.

Komend vanaf Amsterdam of Haarlem is de aanbevolen garage kunt u parkeren in de Singelgarage. Deze is direct bereikbaar vanaf de Kennemerstraatweg en op loopafstand van de Grote Kerk (uitgang Centrum, Ritsevoort).

Komend vanaf Bergen of Den Helder is de aanbevolen garage: De Vest (2 minuten lopen) of Overstad (5 minuten lopen). Beide direct bereikbaar vanaf de Helderseweg.

Belangrijke informatie: de beweegbare paaltjes in de binnenstad zijn vervangen door camera's met kentekenherkenning. Wanneer u geen ontheffing heeft voor de binnenstad maakt u kans op een boete van € 90,00!

Het NS-station is op loopafstand (circa 10 minuten). Bij het verlaten van het station gaat u naar rechts tot aan het kruispunt (winkelstraat). Vervolgens gaat u naar links de winkelstraat in, steekt verderop de weg over bij de Geestersingel en loopt rechtdoor tot aan de Grote Kerk.

Bij de Grote Kerk, halte Kerkplein, stopt buslijn 1.

Lees hier alles over de openingstijden.

• zomeravond
  • world press