Stichting de Vier ontwikkelt De Mythe van de Grote Kerk

Betoverend theaterproject voor basisscholen

Bij een verjaardag hoort een feestje! In 2018 viert de Grote Kerk zijn 500e verjaardag. Stichting de Vier, bestaande uit vier gedreven theatermakers met disciplines Zang, Dans en Spel, heeft het theaterproject ‘De Mythe van de Grote Kerk’ ontwikkeld. Dit project is speciaal opgezet voor het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk van Alkmaar.

Een magische plek
De Vier zijn geïnspireerd door dit belangrijke, historische gebouw en middelpunt van Alkmaar en ervaren het als een magische plek. Vooral de graven in de kerk spreken tot de verbeelding. Alle bovenbouwkinderen van de basisscholen in en om Alkmaar zijn uitgenodigd om in het voorjaar van 2018 in de Grote Kerk van Alkmaar mee te spelen in dit geweldige theaterspektakel. Vele groepen hebben zich hiervoor ingeschreven. De Vier hebben voor de kinderen ook een paar geestige gasten uit de Alkmaarse historie uitgenodigd. De Vier willen graag door middel van dit project kinderen betoveren door bijzondere ervaringen in dit imposante erfgoed.

Intensieve samenwerking
Stichting de Vier is voor dit project een intensieve samenwerking aangegaan met het Stedelijk Museum Alkmaar, het Regionaal Archief en de Historische Vereniging. Het Stedelijk Museum Alkmaar opent haar deuren speciaal voor de kinderen die deelnemen aan het theaterproject. Ook het Regionaal Archief biedt een bijzonder programma in het kader van dit project. Naast deze beide instanties, levert tevens de Historische Vereniging veel informatie over de geschiedenis van de Grote Kerk. En stadsgidsen van deze Vereniging verzorgen voor de kinderen een stadswandeling rond de Grote Kerk.

Het project Mythe van de Grote Kerk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rabobank en Artiance.

Meer informatie over het project is te vinden op www.stichtingdevier.nl.