NH NL 072 548 99 99

Stap uit je (feest)dag!

Vier met familie of vrienden de wintertijd in TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk

De dagen worden korter, het is weer tijd voor Sinterklaaswensen, bezieling en goede voornemens. Tijdens de gezelligste tijd van het jaar staan in TAQA Theater De Vest en in de sfeervolle Grote Kerk vele mooie voorstellingen en concerten op het programma. Geniet van prachtige klassieke (feest)concerten en dans, speciale kerstprogramma’s, romantisch ballet en mooie voorstellingen voor de hele familie. Of geef een voorstelling cadeau en laat je toegangskaarten extra feestelijk inpakken!

Vier kerst met 3JS, Cor Bakker en Celtic Gold
Wat is er heerlijker dan de feestdagen in te luiden met een theaterbezoek? De kerst kan pas beginnen als je ‘Acoustic Christmas’ van de 3JS hebt gezien. Op 10 december brengen de drie heren - aangevuld met piano, accordeon en basgitaar - een prachtig concert met vele kerstliederen van lang geleden en nu. Voor liefhebbers van traditionele Ierse muziek en dans is ‘An Irish Christmas’ op zaterdag 21 december verplichte kost. Een afwisselende show boordevol zang, muziek en optredens, gebracht door wereldberoemde Ierse artiesten. Op 22 december schitteren Madeline Belle en Humphrey Campbell in een prachtig aangeklede Grote Kerk in een kerst-meezingconcert. Ze worden begeleid door pianist Cor Bakker.

Voor de hele familie
Ook aan de jongere theaterbezoekers wordt gedacht tijdens de feestdagen. Beleef met de hele familie een schitterende kerstmiddag met de romantische balletvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’ van Ballet & orkest van de Staatsopera van Tatarstan. In de kerstvakantie staat verder de jeugdtheatervoorstelling ‘Killie Billie’ (6+) van FroeFroe op het programma, en ‘Op de Piratenboot’ (3+), een nieuwe avontuurlijke voorstelling van Het Zandkasteel naar de populaire Z@ppelin tv-serie.

Prachtig klassiek en dans
In ‘Sierra Oscar Foxtrot Tango’, de nieuwste voorstelling van het NDT2, wordt een verrassende mix van vier contrasterende choreografen uitgedaagd. De voorstelling, te zien op vrijdag 13 december, wordt gedanst door de jonge dansers van NDT2. Op zaterdag 14 december brengen koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk Alkmaar Monteverdi’s verbluffende en kleurrijke ‘Mariavespers’ ten gehore. Het Nederlands Philharmonisch Orkest komt op donderdag 19 december naar Alkmaar. Het traditionele feestconcert staat dit jaar in het teken van muziek uit Amerika en Hongarije.

Voor een complete middag of avond uit
Maak je theaterbezoek compleet met een lunch, diner of borrel in Grand Café Klunder, naast TAQA Theater De Vest. In de foyer van het theater staat een prachtige kerstboom, waarin je je kerstwens kunt hangen.