Project Wildeman en Cappella Amsterdam in de Grote Kerk

Eigentijds kerstritueel 'De Langste Nacht'

Op vrijdag 3 januari brengen Project Wildeman en Cappella Amsterdam het eigentijdse kerstritueel 'De Langste Nacht' naar de Grote Kerk Alkmaar.

‘De Langste Nacht’ is een theatraal concert dat speelt in leegstaande kerken door heel Nederland. Project Wildeman en Cappella Amsterdam bundelen hun krachten om rituelen rondom de winterwende onder de loep te nemen. Door oude tradities en kerkelijke koorklanken te laten botsen met diepe technobeats en hedendaagse technologie, creëren ze een verrassend nieuwe muzikale invulling van ons oeroude kerstfeest.

Project Wildeman maakte de afgelopen jaren naam met rauw, absurdistisch en opwindend muziektheater, waarin speelsheid en oerkracht samenkomen. Cappella Amsterdam is een van de beste koren van Nederland. Onder leiding van chef-dirigent Daniel Reuss zingt het ensemble stokoude muziek uit de diepe middeleeuwen tot gloednieuwe hedendaagse composities en maakt regelmatig cross-overs met andere disciplines.