Ondernemers maken producten voor 500 jaar Grote Kerk

Kaas, chocolade, biertje, brood en koekjes

In 2018 bestaat de Grote Kerk Alkmaar 500 jaar. Naast de bijzondere tentoonstellingen en voorstellingen die gedurende het jaar te zien zullen zijn, worden er ook unieke ‘500 jaar’ producten ontwikkeld door Alkmaarse ondernemers.

Enthousiaste ondernemers
Kaans Kaashandel maakt een uniek kaasje, Brouwerij de Die verrast met een biertje getiteld ’t Cieraedt van Alkmaar, Fermento gebruikt een origineel recept voor brood en koekjes en ook zal er een chocoladetablet als herinnering gemaakt worden door La Grosse.
De producten zijn te koop in de winkels van de ondernemers en tijdens de zomeropenstelling in het winkeltje van de Grote Kerk Alkmaar. Het jubileumbiertje zal ook verkrijgbaar zijn in Grand Café Klunder en andere horecagelegenheden rond de Kerk.

Extra openingsmoment op 16 februari om 20:30 uur
Op vrijdag 16 februari 2018 worden alle inwoners van Alkmaar uitgenodigd voor de feestelijke opening van dit bijzondere jaar. De kerk vertelt tijdens deze avond wat het de afgelopen vijf eeuwen heeft meegemaakt. Om 19.00 uur begint de kerk te vertellen en ontstaat er een magisch schouwspel. Onder andere de Alkmaarse zangeres Giovanca en een lokaal popkoor verlenen hun medewerking aan het openingsprogramma.
Vanwege de verwachte opkomst is besloten om het openingsfeest ook om 20:30 uur aan te bieden. Publiek dat niet om 19.00 uur op het Canadaplein aanwezig kan zijn, krijgt zo om 20:30 uur nog een herkansing.

Tussen 19.30 en 21.00 uur, zijn alle bezoekers welkom in het Stedelijk Museum Alkmaar om de tentoonstelling ‘Ruysdael en Saenredam, Gezichten op de Grote Kerk’ te bekijken. De tentoonstelling is deze avond vrij toegankelijk.

Foto: Erna Faust