Klim naar de Hemel verlengd t/m 8 oktober

Ook avondopenstelling in augustus

Goed nieuws: Klim naar de Hemel, het bijzondere en spectaculaire evenement in het kader van de viering 500 jaar Grote Kerk Alkmaar, gaat na twee zeer succesvolle maanden door, zo is besloten door STERA. Ruim 40.000 bezoekers reeds beklommen met veel plezier de kerk en de toestroom lijkt, nu het toeristisch seizoen goed op stoom komt, alleen maar toe te nemen. Natuurlijk heeft ook het fantastische weer bijgedragen aan het succes, als ook het geweldig enthousiasme van de vrijwilligers van (de jarige) VCRA die het publiek dagelijks begeleiden.

Avondopenstelling (koopavond) in augustus
Extra’s en leuk: de zomer is begonnen en Klim naar de Hemel organiseert ook specials. In
augustus blijft de Klim op donderdagavond (koopavond) open tot 21.00 uur. Ook worden er,
na een eerste succesvolle keer, yoga-uren georganiseerd.

Alkmaars Ontzet
De organisatie heeft de intentie tot en met 8 oktober open te kunnen blijven: Alkmaars
Ontzet. Dit puur Alkmaarse feestje moet de afsluiter zijn van een geweldig half jaar Klim
naar de Hemel. Nog niet geweest? Koop tickets via de site en bepaal zelf je moment. Dit is
belangrijk omdat met name vrijdag, zaterdag en zondag érg druk (en vaak uitverkocht) zijn.
De Klim is van maandag t/m donderdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. En van vrijdag
t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Combi-ticket
Interessant voor de kunstliefhebbers: koop een combi-ticket online! Voor maar 7,50 euro
extra kun je óók naar het Stedelijk Museum Alkmaar en het beroemde altaarstuk van Maarten
van Heemskerck in de Grote Kerk. Kijk hier voor meer informatie over het Laurentius-altaarstuk.