Kaeskoppenstad herbouwt verdwenen 'Klokketoren' Grote Kerk Alkmaar

Replica op 2 en 3 juni te zien op het Waagplein

In het kader van het feestjaar '500 jaar Grote Kerk' maakt het bouwteam van Kaeskoppenstad een replica van de 'Klokketoren' die de jarige kerk ooit rijk was. Het enorme bouwwerk komt tijdens het historische evenement op 2 en 3 juni op het Waagplein te staan.

De originele 'Klokketoren' was twintig meter hoog en werd gebouwd in 1501. Tot haar sloop in 1857 stond het gevaarte op het pleintje voor de huidige entree van de kerk. Anno 2018 wordt er een kleinere kopie van tien meter gemaakt die tijdens Kaeskoppenstad op het Waagplein te bewonderen is. Kinderen klimmen via het kleine toegangsdeurtje naar de top van de toren om de koperen klok te luiden. De grootse luidklok werd speciaal voor dit project in België gevonden en naar Alkmaar gebracht.

Kaeskoppenstad bezoek je op zaterdag 2 en zondag 3 juni in Alkmaar. Info en tickets vind je op www.kaeskoppenstad.nl. De 'Klokketoren' is tot stand gekomen met behulp van Vrienden van de Grote Kerk en 500 jaar Grote Kerk.