Kaasmarktorgelconcerten 13.00 uur vervallen (in mei en juni)

Restauratiewerkzaamheden aan vensters Grote Kerk Alkmaar

Elke vrijdag van 3 mei t/m 13 september staan in de Grote Kerk Alkmaar om 12.00 uur en om 13.00 uur gratis toegankelijke kaasmarktconcerten gepland.
Wegens restauratiewerkzaamheden aan de vensters van de kerk kunnen de concerten in de maanden mei en juni om 13.00 uur geen doorgang vinden. De geplande concerten om 12.00 uur gaan wel door. Uitzondering hierop is vrijdag 24 mei: dan zijn de concerten om 12.00 uur én om 13.00 uur te beluisteren.

Programma
De kaasmarktconcerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Beide historische orgels (het Van Hagerbeer/Schnitger en het Van Covelensorgel) worden tijdens de kaasmarktconcerten bespeeld. Raadpleeg deze pagina voor het complete programma. Voor de kaasmarktconcerten is ook een flyer beschikbaar, die o.a. verkrijgbaar is bij de Grote Kerk Alkmaar.