Jury kiest winnaars fotowedstrijd Perspectief

Afgelopen week verzamelde de jury van fotowedstrijd Perspectief zich in de Consistorie van de Grote Kerk om de twintig foto's te selecteren die later in de kerk zullen worden tentoongesteld. De jury was verrast door de vele inzendingen en de bijzondere benadering van de opdracht "De Grote Kerk zag en ziet alles". Het leverde vele, verschillende perspectieven op, waarbij de fotografen zich duidelijk hadden ingeleefd in de vraag: hoe beleven Alkmaarders de kerk? Vanaf 28 juli t/m 2 september is de tentoonstelling van de winnende foto's van Perspectief te zien in de Grote Kerk.

Perspectief
De fotowedstrijd Perspectief werd speciaal voor het 500-jarig jubileum van de Grote Kerk Alkmaar georganiseerd door het Stedelijk Museum Alkmaar, Artiance Centrum voor de Kunsten en het Fotocafé van Artiance. Het inzenden van foto's was mogelijk voor iedereen: leden van Fotoclubs-collectieven, amateurfotografen, scholieren in de gemeente Alkmaar en omgeving etc. De beelden werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Piet Bruinooge (Burgemeester van Alkmaar), Leen Spaans (Voorzitter historische vereniging Alkmaar), Bas Losekoot (Alkmaarse Fotograaf), Ema Najetovic (SHUFFLE magazine) en Christi Klinkert (Conservator Stedelijk museum Alkmaar).