Jubileumjaar succesvol geopend

Geniet na met de aftermovie

Op vrijdagavond 16 februari is het jubileumjaar ter ere van het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk Alkmaar geopend met een grootse lichtshow. Middels prachtige projecties, muziek en geluidseffecten kwam de geschiedenis van de stad in een half uur voorbij. De van origine Alkmaarse zangeres Giovanca gaf de Grote Kerk haar eigen stem en zo vertelde de kerk over wat zij de afgelopen 500 jaar gezien had. Van de beeldenstorm tot de Victorie, de aanleg van het kanaal en het winnen van de landstitel door AZ: het publiek kreeg een spectaculaire stoomcursus Alkmaarse geschiedenis en genoot hier zichtbaar van.

Aftermovie
Bekijk deze sfeervolle video om nog even na te genieten van deze bijzondere, Alkmaarse avond met de Grote Kerk als stralend middelpunt van de stad.