Bouwgeschiedenis Grote Kerk ontrafeld in nieuw boek

'De Grote Kerk van Alkmaar. 500 jaar bouwen en behouden'

De Grote Kerk in Alkmaar is al eeuwenlang een baken in de stad. Generaties Alkmaarders zijn er gedoopt en begraven. Nu heeft het gebouw een culturele bestemming en is het de ‘huiskamer van de stad’. Alle reden om ‘500 jaar Grote Kerk’ groots te vieren. Op 16 oktober verschijnt daarom bij Uitgeverij Matrijs, in samenwerking met Stichting Alkmaarse Historische Publicaties, het boek 'De Grote Kerk van Alkmaar. 500 jaar bouwen en behouden.'

Bouwgeschiedenis ontrafeld
Het boek sluit aan bij de herdenking van het vijfde eeuwfeest. Het is het resultaat van recent archeologisch, bouwhistorisch, kunsthistorisch en archiefonderzoek door een grote groep experts. Bouwhistorici vonden bij hun minutieuze speurtocht door het kerkgebouw nooit eerder ontdekte sporen van de oorspronkelijke bouw en de latere restauraties. Voor het eerst is daarmee de bouwgeschiedenis van de kerk tot op detailniveau ontrafeld. Unieke reconstructietekeningen brengen die geschiedenis stap voor stap in beeld.

Presentatie
Op dinsdag 16 oktober werd het boek in de Grote Kerk aangeboden aan wethouder Erfgoed van de gemeente Alkmaar Christian Braak, waarna het verkrijgbaar werd. Kijk hier voor meer informatie.