Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 514 0707


Zin op Zondag

De eigentijdse variant op de kerkdienst

De eigentijdse variant van de kerkgang is terug: ook dit seizoen programmeren TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar drie edities van het succesvolle 'Zin op Zondag'. Ditmaal onderzoeken we wat de thema's 'Idealisme versus cynisme', 'Duurzaamheid' en 'Vriend en vijand' betekenen.

Lange tijd was de kerk de plek waar mensen bijeenkwamen om te reflecteren over thema’s als ijdelheid, hebzucht, gemakzucht, lust, jaloezie, wraak en vraatzucht. Om de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere te houden vindt ‘Zin op Zondag’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. De dominee op de kansel maakt plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers. Er is muziek van de theatrale fanfare-punkband De Kift en aan het einde kunnen bezoekers met elkaar napraten met een heerlijke kop soep.

'Zin op Zondag' begint om 16.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Toegangskaarten à € 15 (inclusief soep) kunnen worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur) of online via onderstaande voorstellingspagina's.