Orgel Festival Holland

Een bruisend toneel voor jong internationaal talent

Van 21 juni t/m 28 juni 2019 maakt het Orgel Festival Holland van Alkmaar centrum weer even het internationale toneel voor jong orgeltalent. In het concours zijn de drie historische toporgels van de Grote Kerk en de Kapelkerk het strijdtoneel voor tien geselecteerde kandidaten, die kans maken op de prijzen.

De jonge orgelmaker Frans Caspar Schnitger, die met zijn orgel in Alkmaar zijn leermeester en vader Arp Schnitger overtreft, is onderwerp van het Frans Caspar Schnitger symposium: ‘De betere Schnitger?’. De masterclasses van de academie zijn een uitgelezen kans om de befaamde juryleden te ontmoeten. En ook deze keer kan de Alkmaarse schooljeugd zijn ambities loslaten op het DOE-orgel.

Op het festival openingsconcert staan de jonge zangers van het Schotse St. Salvator’s Chapelchoir of St. Andrews onder leiding van Claire Innes-Hopkins in de schijnwerpers. Het dubbelconcert halverwege van Hannes Minnaar, piano en Wolfgang Zerer, orgel met muziek van Bach belooft een hoogtepunt te worden. De spetterende finale als afsluiting is de opmaat van veelbelovende jonge carrières.

Kijk voor meer informatie op www.orgelfestivalholland.nl