Matthaus Bach In Naarden Klein
© Milagro Elstak

Nederlandse Bachvereniging

Matthäus-Passion

Datum & tijd
Zo 17 mrt | 14:30 - 17:35
Met pauze
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier € 72,50
Incl. drankje en garderobe

Sinds 1922 voert de Nederlandse Bachvereniging elk jaar de Matthäus-Passion uit. Dit jaar laat gastdirigent Johanna Soller haar artistieke visie op dit monumentale meesterwerk horen.

In deze tijd van het jaar klinkt op veel plaatsen Bachs onvolprezen Matthäus-Passion: het lijden en sterven van Jezus, gebaseerd op het verslag van zijn leerling Mattëus op muziek gezet. Een compositie die telkens opnieuw tot het hart spreekt, van het overrompelende begin tot het berustende slotkoor. Deze keer staat Johanna Soller op de bok. Zij ziet Bachs meesterwerk niet alleen als een historische vertelling. “De koralen en aria’s bieden rustpunten in het verhaal dat steeds voorwaarts gaat”, aldus de getalenteerde Duitse dirigente. “En ze staan op een bepaalde manier ook los van het Bijbelse passieverhaal, ze spreken ons aan en zijn heel relevant en actueel. De inhoud is indringend en persoonlijk en daarmee hoop ik iedereen te raken.”

Uitvoering
Nederlandse Bachvereniging | Dirigent: Johanna Soller | Solisten: Thomas Hobbs (evangelist), Isabel Schicketanz (sopraan), Myriam Arbouz (sopraan), Alex Potter (alt), Marine Fribourg (alt), Raphael Höhn (tenor), Guy Cutting (tenor), Felix Schwandtke (bas), Drew Santini (bas) | Kampen Boys Choir

Prijzen
Gouden rang - € 72,50
1e rang - € 57,50
2e rang - € 45,00
3e rang - € 34,00
4e rang - € 19,75

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 17:35
14:30 - 17:35
Grote Kerk Alkmaar
Grote Kerk Alkmaar
Datum & tijd
Zo 17 mrt | 14:30 - 17:35
Met pauze
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier € 72,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]