Cappella Amsterdam - Vespers

Cappella Amsterdam

Vespers

Datum & tijd
Vr 16 feb | 20:15
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 29,50
Incl. drankje en garderobe

Rachmaninovs monumentale 'Vespers' – een van de mooiste, meest indrukwekkende a cappella koorwerken ooit gecomponeerd – is gebaseerd op oude Russisch-orthodoxe melodieën. De dramatische zetting, de symfonische omvang en de grote virtuositeit zorgden ervoor dat het werk niet zozeer in de Russisch-orthodoxe liturgie zijn weg vond, maar wereldwijd zeer geliefd werd op de concertpodia.

De naam Vespers is eigenlijk niet juist. Rachmaninov noemde zijn werk Vsénoshchnoye bdéniye, ofwel 'Wake voor de hele Nacht'. Alleen de eerste zes delen van het vijftiendelige werk behoren tot de Vespers (avondgebeden). De delen 7 t/m 14 zijn Metten (nachtgebeden) en deel 15 is een Priem (ochtendgebed). In concertvorm gaat er geen nacht overheen, al zet dit meesterwerk van Rachmaninov de tijd wel bijna stil…

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Kerk Alkmaar
Grote Kerk Alkmaar
Cast & info
Meer informatie In de afgelopen vijftig jaar is Cappella Amsterdam uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlandse kamerkoren. De klank van Cappella Amsterdam betovert en verwondert, en klinkt altijd als één instrument. Deze klank heeft Cappella Amsterdam hoge waarderingen opgeleverd in de vorm van prijzen en lovende kritieken voor haar producties. Cappella Amsterdam wil het koorrepertoire in alle facetten laten horen. Daarom voert zij alle koorwerken uit - van vroeg Middeleeuws tot nu - met de klank die zo uniek is voor Cappella Amsterdam en áltijd met volle overgave. Zo houdt Cappella Amsterdam de rijke koorcanon levend, oprecht, dichtbij en toegankelijk. Door zich continue in te zetten voor talentontwikkeling, compositieopdrachten toe te kennen en grensverleggende projecten en programma’s samen te stellen is Cappella Amsterdam een drijvende kracht achter de koormuziek in Nederland én daarbuiten. Met grote regelmaat zoekt Cappella Amsterdam de grenzen van de koormuziek op door nieuwe, unieke verbindingen aan te gaan, waarin het wezen van het koor wordt bevraagd en de mogelijkheden tot het uiterste worden opgerekt. De avontuurlijke, multidisciplinaire voorstellingen die hieruit voortvloeien krijgen steeds meer ruimte naast de reguliere concertprogramma’s. In mei 2021 brachten Cappella Amsterdam en Daniel Reuss het album In Umbra Mortis uit met werken van Giaches de Wert (1535-1596) en Wolfgang Rihm (1952) bij platenmaatschappij PENTATONE, welke is bekroond met de Edison Klassiek in de categorie ‘het koor’. In 2022 is David Langs (1957) the writings uitgebracht en in april 2023 staat het Psalms of Repentance van Alfred Schnittke (1934-1998) op de release-agenda.
Datum & tijd
Vr 16 feb | 20:15
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 29,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]