Foto Elske Te Lindert

Zomeravondconcert

Elske ter Lindert

stadsorganiste te Doetinchem

Datum & tijd
Wo 5 jul | 20:15 - 22:15
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 8,00
Regulier € 9,00
Excl. drankje

“Bach groot en klein”

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie Zomeravondconcerten plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 5 juli en 16 augustus.

Elske ter Lindert verzorgt dit jaar het openingsconcert met een programma onder de titel “Bach groot en klein” op beide orgels. Elske is verbonden aan de Grote of Catharinakerk in Doetinchem. Zij combineert deze functie met een carrière als zangeres en dirigente o.a. van het Deventer Vocaal Ensemble. Voor een voorproefje van haar concert is ze te beluisteren op allofbach.com

Programma
Ze opent haar concert met de virtuoze Toccata, Adagio en Fuga BWV 564 en vertolkt ook 4 kleine Preludia en Fuga’s uit de zogenaamde 8 kleintjes, twee daarvan op het koororgel.
Daarnaast een drietal poëtische koraalbewerkingen uit de 18 Leipziger Choräle: Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654 en Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 662 & 663.

Hoofdorgel:

Toccata, Adagio en Fuga in C (BWV 564)
Schmücke dich, o liebe seele (BWV 654)
Praeludium en Fuga in C (BWV 553)

Koororgel:

Praeludium en Fuga in g (BWV 558)
Wer nur den lieben Gott lässt walten (BWV 691a)
Praeludium en Fuga in F (BWV 555)

PAUZE

Hoofdorgel:

Praeludium en Fuga in a (BWV 559)
Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 662)
Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 663)
Praeludium en Fuga in a (BWV 543)

Biografie
Elske te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Koordirectie studeer-de ze in Maastricht bij Ludo Claesen.
Als organist is ze actief als solist en begeleider. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem. En in 2018 is Elske benoemd tot stadsorga-nist van Doetinchem. In 2021 kwam haar eerste orgel-CD uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem.

Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder ande-re Margreet Honig en Paul Triepels en volgde lessen bij Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu) Met dit ensemble maakte ze een CD in 2016. Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reisopera. Ook maakt ze theater.
Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble, de Catharinacantorij en van Kamer-koor Decamerone. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Li-turgie en Kerkmuziek te Hoeven. In 2022 studeerde ze summa cum laude af voor haar master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht.
(www.elsketelindert.nl)

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:15
20:15 - 22:15
Grote Kerk Alkmaar
Grote Kerk Alkmaar
Cast & info
Spel Elske te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Koordirectie studeer-de ze in Maastricht bij Ludo Claesen. Als organist is ze actief als solist en begeleider. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem. En in 2018 is Elske benoemd tot stadsorga-nist van Doetinchem. In 2021 kwam haar eerste orgel-CD uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem. Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder ande-re Margreet Honig en Paul Triepels en volgde lessen bij Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. Met dit ensemble maakte ze een CD in 2016. Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reisopera. Ook maakt ze theater. Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble, de Catharinacantorij en van Kamer-koor Decamerone. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Li-turgie en Kerkmuziek te Hoeven. In 2022 studeerde ze summa cum laude af voor haar master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht.
Website http://www.elsketelindert.nl/
Datum & tijd
Wo 5 jul | 20:15 - 22:15
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 8,00
Regulier € 9,00
Excl. drankje
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]