012823 Ned K Nederlands Kamerorkest Cappella Amsterdam Daniel Reuss © Melle Meivogel (6)

Nederlands Kamerorkest & Cappella Amsterdam

Bachs majestueuze Magnificat

Daniel Reuss dirigeert Bachs Magnificat

Datum & tijd
Za 28 jan | 20:15
Regulier € 35,00
Incl. drankje en garderobe

Nederlands meest gevierde koordirigent leidt het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam in een concert vol Bach, met als hoogtepunt het majestueuze Magnificat.

Daniel Reuss en Bach
Nederlands meest gevierde koordirigent én Bachkenner Daniel Reuss is met zijn koor Cappella Amsterdam regelmatig te gast bij het Nederlands Kamerorkest. Dit keer spelen ze een concert waarin Bach centraal staat. De componist schreef een stralende versie van het Magnificat voor solisten, koor en een feestelijk orkest met drie trompetten en pauken. Die zijn ook te horen in de Orkestsuite nr. 3, met zijn stevige opening, befaamde Air en opgetogen Gigue is de perfecte opmaat van dit concert

Brahms en een Nederlandse première van Shaw
Brahms was een groot Bachbewonderaar. Dat blijkt wel uit zijn vocale werken, zoals het aangrijpende motet Warum en het en het canonische Geistliches Lied. Bijzonder in dit concert is het aandeel van de Amerikaanse componiste Caroline Shaw, in 2012 de jongste Pulitzer prijswinnaar ooit. Haar Music in Common Time is een schitterend weldadig klankbeeld voor koor en orkest, dat voor het eerst in Nederland gespeeld wordt.

Nederlands Kamerorkest
Daniel Reuss, dirigent
Cappella Amsterdam

J.S. Bach - Suite nr. 3
Brahms - Geistliches Lied voor koor en strijkorkest
Shaw - Music in Common Time voor koor en orkest Nederlandse première
Brahms - Warum ist das Licht gegeben voor koor à capella
J.S. Bach - Magnificat

Muziekcafé
Om 19.30 uur, voorafgaand aan het concert, is er het Muziekcafé. Een voorprogramma waarvan de vorm varieert: u krijgt een inleiding op de werken, er is een interview met de dirigent of solist of u kunt luisteren naar een intiem concert van onze musici. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert. Laat u verrassen!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht