Philipp

Datum & tijd
Vr 16 jun | 12:00 - 12:30
Prijzen

Deze zomer wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door getalenteerde organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk.

Programma
• Jan Pieterszoon Sweelinck - „Mein junges Leben hat ein End“ (SWV 324) - koororgel
• Calvin Hampton - Five dances for Organ - I. The Primitives II. At the Ballet -
hoofdorgel
• Johann Sebastian Bach - Preludium en fuga in a klein (BWV 543) - hoofdorgel

Biografie
Philipp Kaufmann (1996) groeide op in Landau in de Pfalz (Duitsland). Na een parttime studie kerkmuziek kreeg hij zijn orgellessen van Stefan Viegelahn en kathedraalorganist Markus Eichenlaub. In de zomer van 2021 rondde hij zijn bachelor kerkmuziek en orgel af. Sindsdien studeert hij voor een mastergraad in Stuttgart en Amsterdam bij Helmut Deutsch, Matthias Havinga (orgel), Alfonso Gómez (piano) en Jürgen Essl (improvisatie).

Philipp ontving lessen en masterclasses van Pieter van Dijk, Guy Bovet, Ben van Oosten, Daniel Roth, Maria Sofianska en Bernard Winsemius.

Sinds 2017 is hij organist van de Evangelische Gesamtkirchengemeinde Stuttgart-Untertürkheim. In 2022 bracht het befaamde muzieklabel hänssler CLASSIC een opname uit van orgelwerken van de componist Christian Fink, waaraan hij meewerkte. Hij gaf concerten in belangrijke kerken in Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk en als pianist in de VS.

Philipp ontving een Erasmusbeurs in het wintersemester 2021/22 en is sinds 2020 stipendiaat van de Studienstiftung des Deutschen Volkes.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht