Credits Atelier Nespoulous 0001 1600

Zomeravondconcert

Quentin de Verdier (Frankrijk)

Datum & tijd
Wo 6 jul | 20:15 - 22:15
Met pauze
Excl. drankje

De jonge Franse organist Quentin de Verdier maakte in 2021 furore met het winnen van diverse prijzen tijdens internationale orgelconcoursen. Zo was hij succesvol op het Orgelconcours in St. Albans in Engeland en won hij prijzen in Parijs en Toulouse. Op het oude Van Covelens orgel concentreert hij zich op drie Europese topcomponisten uit de vroege 17de eeuw, Sweelinck uit Nederland, zijn collega Charles Racquet uit Frankrijk en vernieuwer Frescobaldi uit Italië. Op het grote orgel staan delen uit Bachs Clavierübung centraal. Tussen de omlijstende Praeludium en Fuga in Es dur klinken drie diepgaande koraalbewerkingen over het Vater unser, Aus tiefer Not en Christ unser Herr zum Jordan kam. De Verdier ziet enorm uit naar de kennismaking met de beroemde Alkmaarse orgels!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht