Pieter Van Dijk

Zomeravondconcert

Pieter van Dijk (stadsorganist)

Datum & tijd
Wo 17 aug | 20:15 - 22:15
Met pauze
Excl. drankje

De muziek van César Franck behoort tot de hoogtepunten van de Franse 19de eeuwse muziek. Zo schreef hij in 1863 onder de titel Grande Pièce Symphonique een ware orgelsymfonie, bestaande uit diverse contrasterende delen.
Zijn zwanenzang bestaat uit de Trois Chorals, lyrische stukken gebaseerd op koraalachtige thema’s. Het Premier Choral heeft een plaats in dit concert. Francks muziek is nauw verbonden met het orgeltype dat Cavaillé-Coll ontwikkelde. Franck was organist in de Parijse St. Clotilde op één van zijn fraaiste instrumenten. Stadsorganist Pieter van Dijk zal in zijn Franck vertolking een poging doen deze orkestrale klankwereld te vertalen naar het Alkmaarse orgel. Verder wordt er Franse muziek van Jean Titelouze en François Couperin gespeeld.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht