Pieter Van Dijk 0720 1600

Zomeravondconcert

Pieter van Dijk (stadsorganist)

Datum & tijd
Wo 20 jul | 20:15 - 22:15
Met pauze
Excl. drankje

Bachconcert - Presentatie van deel 8 en 9 van de Complete Bach
De Alkmaarse stadsorganist Pieter van Dijk werkt sinds 2017 aan CD opnames met het complete Orgelwerk van JS Bach. De helft van de 21 CDs is opgenomen op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel dat zijn wereldfaam verkreeg mede door de opnames uit 1956 van de Kunst der Fuge door de blinde Duitse organist Helmut Walcha.
In dit concert aandacht voor Noord-Duitse invloeden op de jonge Bach, een selectie uit deel 8 die werd opgenomen op Orgels in Hamburg en Lübeck. Het Alkmaarse orgel staat centraal in deel 9 waarop de Kunst der Fuge wordt vertolkt. De eerste 6 Fuga’s zijn te beluisteren tijdens dit Bachconcert aangevuld met ondermeer de koraalfantasie over “Christ lag in Todesbanden”. De dramatische Fantasia en Fuga in g-klein BWV 542 vormt het sluitstuk van dit programma.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht