04 Kurt Estermann, Copyr. Rita Schaffer 1600

Wo 10 aug | 20:15 - 22:15
Met pauze
Excl. drankje

De Oostenrijker Kurt Estermann is behalve kerkmusicus aan het Premonstratenzer klooster in Wilten bij Innsbruck ook docent aan het Salzburgse Mozarteum voor muziektheorie en compositie.
Hij koos als titel voor zijn Alkmaarse debuut, 500 jaar Oostenrijkse muziek. Het programma wordt geopend met hofcomponist Paul Hofhaimer uit Innsbruck van wie helaas maar weinig muziek bewaard bleef. Zijn verzen over het Salve Regina vormen zijn grootste orgelwerk. Vervolgens hoort u een eigen compositie van Estermann, nieuwe muziek op het oude koororgel, die nauw verband houdt met het werk van Hofhaimer. Van Georg Muffat klinken twee werken. Estermann besluit zijn recital met de in Nederland weinig vertolkte componist Franz Schmidt. Van hem klinkt de uit 1925 stammende Ciacona. Een programma om naar uit te zien!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht