Andreas Cea Galan 1600

Vrienden van het Orgel € 8,50
Vrienden Grote Sint Laurenskerk € 7,50
Excl. drankje

Het is intussen traditie geworden dat tijdens het internationale Orgelfestival in Haarlem ook een concert wordt gegeven in de Grote Kerk in Alkmaar door orgeldocenten van de Zomeracademie aldaar. Dit jaar zijn dat Andrés Cea Galán uit Spanje en Christophe Mantoux uit Frankrijk. Galán concentreert zich daarbij op muziek uit zijn thuisland met de componisten Correa de Arauxo en Cabanilles, grillige muziek met ongehoorde klanken. Mantoux vertolkt oude dansen op het koororgel uit de collectie die Attaignant verzamelde en wijdt zich op het grote orgel aan de Noord-Duitse meesters Weckmann en Reincken. Van laatstgenoemde wordt dit jaar het 300ste sterfjaar herdacht. Hij componeerde de langste koraalfantasie ooit over “An Wasserflüssen Babylon”, een werk dat de 15-jarige Bach bewonderde en eigenhandig kopieerde.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht