Hayo Boerema 1600

Vrienden Grote Sint Laurenskerk € 7,50
Vrienden van het Orgel € 8,50
Excl. drankje

De Rotterdamse Laurensorganist Hayo Boerema gaat Alkmaar verrassen. Zowel de middeleeuwse Estampie als de Passacaglia gaan terug op oude dansvormen. Op dit concert wordt het oudste orgelwerk (1325) uit de Robertbridge Codex naast de eigentijdse Estampie van Franz Danksagmüller geplaatst. Boerema componeerde speciaal voor het Van Covelens orgel een nieuwe compositie “Bad Temper” waarin hij gebruik maakt van de bijzondere karakteristieken van de middentoonstemming. Vervolgens hoort u op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel Passacaglia’s van Buxtehude, Alain en Bach en een eigen improvisatie. In de Passacaglia staat de herhaling van een basthema centraal. Een bijzonder uitdagend programma met bekende en (nog) onbekende klanken.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht