0713 Francesco Cera Itallie

Wo 13 jul | 20:15 - 22:15
Met pauze
Excl. drankje

Francesco Cera genoot zijn opleiding ondermeer bij oude muziek coryfee Gustav Leonhardt en staat bekend als een uitnemend interpreet van de muziek van Frescobaldi. Cera geeft een overzicht van belangrijke componisten uit de renaissance die de weg effenden voor de ontwikkelingen die bij Frescobaldi plaatsvonden. Andrea Gabrieli was organist aan de Venetiaanse San Marco. Zijn muziek klinkt in combinatie met muziek van de klaviervirtuoos Claudio Merulo. Cera’s programma geeft een fraai overzicht van de diverse genres klaviermuziek die in Italië zijn ontstaan zoals de Fantasia, Toccata, Canzona, Capriccio en liturgische gebruiksmuziek. Het Kyrie uit de mis vormt ook de brug naar de grote Bach. Met het dansante Praeludium in C BWV 547 wordt dit concert afgesloten.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht