Familieconcert 26 Juni OFH Scottbrothers2ofh22

Zo 26 jun | 12:00 - 13:00
Zonder pauze
Prijzen

Het doet altijd pijn als een mooie vriendschap voorbijgaat. Het overkwam Modest Moussorgski toen zijn goede vriend en kunstschilder Viktor Hartmann overleed, nog geen 40 jaar oud. De wereld hield er indringende muziek aan over. Moussorgski zette zijn rouw om in een suite voor piano met voor zijn ogen de schilderijen van Viktor. Zijn ‘puur Russisch bedoelde’ associatieve muziek – Schilderijen op de tentoonstelling – zou vele malen worden bewerkt voor verschillende instrumenten waaronder de bewerking van Maurice Ravel voor orkest een van de bekendste is.
Jonathan en Tom Scott (Scott Brothers Duo) weten deze muziek te benutten in een echte familievoorstelling voor jong en oud. Met sprankelende animaties wordt het een onderhoudende show van beeld en klank, die je de tijd doet vergeten. Ze kregen er de ECHO-prijs Introducing Children to Organ Music Competition 2019 voor.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht