Schmedingscott 2706 1600

Orgelfestival Holland: Cross - over concert m.m.v. Scott Brothers Duo en Martin Scheding

Fugue Passion

Datum & tijd
Ma 27 jun | 20:15 - 22:30
Prijzen

Het is geen geheim meer dat de muziek van Johann Sebastian Bach altijd van generatie op generatie is gespeeld, doorgegeven en bewerkt, tot op de dag van vandaag. Robert Schumann en Max Reger hadden zo hun eigen kijk op de naam Bach en zijn muziek. En op hun beurt worden composities van Mendelssohn en Schumann weer gearrangeerd of onderwerp van componeren. Kortom dit cross-over concert loopt over van verbanden tussen componisten, composities en twee klavierinstrumenten.

In de Grote Zaal van De Vest gebruiken Jonathan en Tom Scott hun twintig vingers om een breed scala aan klankkleuren aan de piano te ontlokken. Met het klankidioom van negentiende-eeuwers als Mendelssohn, Schumann, Brahms en Reger moet dat beslist een uitbundig schouwspel worden.

Martin Schmeding zet met het Van Hagerbeer-Schnitgerorgel in de Grote Kerk een heel ander klankarsenaal in en doet dat bovendien alleen, met handen en voeten. Ontstaat hier opnieuw een feest van herkenning met de muziek van Mendelssohn, Schumann en Brahms? Dat nu ook werk van Clara Schumann is te horen, maakt het in ieder geval tot een actueel evenement. Over cross-over gesproken.

Programma:
Fugue Passion (Cross-over concert)

Scott Brothers Duo (Jonathan & Tom Scott)
Theater Taqa/De Vest

Piano solo Jonathan Scott

Robert Schumann (1810-1856)
Fugue in d minor [Op. 72, No. 2]

Piano 4-hands Scott Brothers Duo

Johannes Brahms (1833-1897)
Variations on a Theme by Robert Schumann [Op. 23]

Piano solo Jonathan Scott

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)