Bachver Hohe Messe 14 12 1600 Site

Di 14 dec | 20:15 - 22:25
Regulier € 35,00
Incl. drankje en garderobe

Eerste Kerstdag, 1724: Bach heeft voor de gelegenheid een groots en jubelend Sanctus gecomponeerd. Jaren later is hij nog overtuigd van de kracht van deze muziek: als hij tegen het eind van zijn leven zijn indrukwekkende Hohe Messe samenstelt, neemt Bach dit Sanctus daarin op.

Ook wereldlijke muziek vindt zijn weg naar deze Mis in b klein, dan wel voorzien van een mistekst. Zo vormde Bach een grootse mis, puttend uit eigen werk van vele jaren. Dat de Hohe Messe tijdens zijn leven vermoedelijk nooit in zijn geheel heeft geklonken, nam Bach misschien wel voor lief. Hij schiep zijn eigen muzikale credo, een werk voor de eeuwigheid. Je zou de mis als Bachs ‘best of’-programma kunnen zien, waarin hij zijn mooiste en beste werken tot een universeel kunstwerk smeedde. Zo wilde Bach herinnerd worden – de Mis in b klein is zijn muzikale testament.

De Bachvereniging wordt in deze tournee geleid door de vooraanstaande Duitse dirigent Hans-Christoph Rademann, artistiek leider van de Bachakademie Stuttgart.

Uitvoerenden
Nederlandse Bachvereniging
Hans Christoph Rademann, dirigent

Dorothee Mields, sopraan I
Luciana Mancini, sopraan II
Alex Potter, alt
Benedikt Kristiansson, tenor
Tobias Berndt, bas

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht