Kik Jeroen Van Veen Canto Ostinato (Solo) © Janey Van Ierland (Staand) 220422 1600 Site

Ligconcert Jeroen van Veen (solo)

Canto Ostinato

Datum & tijd
Vr 29 apr | 20:15
Ligplaats € 19,50
Strandstoel € 23,50
Excl. drankje

Simeon ten Holt schreef zijn Canto Ostinato voor toetsinstrumenten, waarbij de uitvoerder een grote mate van vrijheid heeft in de uitvoering van het werk. Deze bepaalt niet alleen wat en hoe het klinkt, maar ook hoe vaak patronen en secties herhaald worden. Hiermee is een flexibele compositie ontstaan, waarbij de lengte kan variëren van 60 tot 90 minuten.

Jeroen Van Veen heeft tevens de oerversie van Canto Ostinato van Ten Holt geanalyseerd en kan ook deze live spelen (solo). De duur van deze versie is slechts 30 minuten.

Van Veen was jarenlang bevriend met de componist die in 2012 overleed. Hij is groot pleitbezorger van de werken van Ten Holt in binnen- en buitenland.

Eerder ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs. De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht