Kaasmarkt Orgelconcert

Gonny van der Maten

Datum & tijd
Vr 22 jul | 13:00 - 13:30
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen

Deze zomer wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk.

Gonny van der Maten is haar hele leven al geboeid door het orgel, de menselijke stem en combinaties daarvan. Beroepsmatig heeft dat geresulteerd in activiteiten als concertorganist, cantor-organist, dirigent, repetitor en docent. Ook componeert zij en draagt zij teksten voor.

Gonny van der Maten werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus cum laude), Aanvullende studies waren Improvisatie (Conservatorium Arnhem) en Koordirectie (applicatie-opleiding Conservatorium Utrecht).

Momenteel is zij cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse kerk te Ede, orgeldocente aan de Bachschool Soest, dirigent van het Tiels Madrigaal Koor en bestuurslid van de Stichting J.P.Sweelinckprijs, die jonge organisten aanmoedigt in hun professionele loopbaan. Van 2004 tot 2021 was zij bestuurslid en voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting te Haarlem.

Haar belangstelling gaat uit naar muziek uit een zeer brede periode, van Renaissance tot heden. Ze heeft premières gespeeld van orgelwerken van Caroline Ansink, Ad Wammes, Maurice van Elven, Rick van Veldhuizen, Wouter van Belle en Louis Andriessen. De compositie van Louis Andriessen (De goddelijke routine) bracht zij ook uit op CD.
Op 13 februari van dit jaar werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de Nederlandse wereld van de klassieke muziek.

Programma:
Van Covelens Orgel:
A ground - Arthur Phillips (1605-1695)

Hagerbeer/Schnitger Orgel
Toccata, Adagio en Fuga in C Dur - Joh. Seb. Bach (1685-1750) (BWV 564)

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
12:00 - 12:30
12:00 - 12:30
Grote Kerk Alkmaar
Grote Kerk Alkmaar
13:00 - 13:30
13:00 - 13:30
Grote Kerk Alkmaar
Grote Kerk Alkmaar
Datum & tijd
Vr 22 jul | 13:00 - 13:30
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]