Dutch String Collective 1600

Do 7 jul | 20:15 - 22:30
Met pauze
Prijzen

Het Dutch String Collective speelt een zomers concert met beroemde werken van Mozart en Beethoven. Mozart’s muziek bruist van plezier en levenslust, en is tegelijk zo ontroerend in zijn perfecte eenvoud. Beethoven laat je sidderen en verlangen, laat je regenbuien en donder horen. In alles herken je zijn wonderlijke en opwindende persoonlijkheid.

Toen het Sinfonia Concertante voor viool, altviool en orkest een paar jaar na Mozarts dood werd uitgegeven, was het meteen mateloos populair. Omdat er niet altijd een orkest voor handen was om het te spelen is er in die tijd een bewerking gemaakt voor 6 strijkers! Het leuke van deze bewerking is dat de solopartijen van de viool en de altviool helemaal verweven zijn met de andere stemmen, en dus ook door alle spelers gespeeld worden. Om dezelfde reden is er een prachtige bewerking gemaakt van de symfonie nr 6 van Ludwig van Beethoven voor strijksextet. Deze symfonie is bekend om Beethovens beschrijvingen van de natuur en het landelijke leven en wordt daarom ook wel de Pastorale genoemd. Verder in dit concert hoort u muziek van Borodin, Gluck en eigen werk geschreven door leden van het ensemble zelf.

Marieke de Bruijn (violiste en leider van het ensemble) zal tijdens het concert toelichting geven over de gespeelde muziek. Zo wordt het publiek deelgenoot van het avontuur dat het spelen van deze prachtige klassieke werken is.

Het Dutch String Collective is bezig een belangrijke plek te veroveren op de Nederlandse concertpodia. Met als doel het presenteren van inspirerende muziek bestaan er geen heilige huisjes. Plezier in ensemblespel en overtuigende interpretaties staan voorop. De musici in het ensemble staan verder midden in het bruisende muziekleven van Nederland, werkzaam als solist, in kamermuziek, als studiomusicus en als orkestmusicus.

Prijs tickets:
Early Bird € 19,90
Standaard € 29,90
Premium € 39,90

Kaartverkoop via het gezelschap:

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
Cast & info
Muziek Marieke de Bruijn viool Jacob Plooij viool Mark Mulder altviool Laura van der Stoep altviool Jos Teeken cello Antonis Pratsinakis cello
Datum & tijd
Do 7 jul | 20:15 - 22:30