Cappella Amsterdam Hires 8226 Marc Driessen 0705 1600 Site

Za 7 mei | 20:15
Regulier € 27,50
Incl. drankje en garderobe

Met 'De Rechtvaardigen', gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken, brengen we het verhaal van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk die zijn leven op het spel zette voor de vrijheid van anderen. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog schreef hij in Kaunas (Litouwen) visa uit voor duizenden joden. Met een visum voor Curaçao konden zij via Japan de Holocaust ontvluchten.

Middels voordracht van Jan Brokken, ingevlochten in muziek voor koor en saxofoonkwartet, maken we in dit doorgecomponeerde concert mee hoe goede daden van één mens duizenden mensenlevens kunnen redden. Het nieuws is vol van vluchtelingenstromen richting Europa. Het is niet lang geleden dat Europa een oorlogshaard was die ontvlucht moest worden.

Erkki-Sven Tüür (2003) Meditatio
Peteris Vasks (1946) Fruit of Silence
Dimitri Sjostakovitsj (1906-1975) From Jewish Folk Poetry
Peter Vigh (1987) nieuwe composities
Jiddische volksmuziek

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 20 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (dus € 9 of € 8 per voorstelling, inclusief een drankje). Bij het bestellen voor deze voorstelling kun je kiezen voor één van de Vers van De Vest pakketten.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht