NH NL 072 548 99 99

Zomeravondconcert door Klaas Stok

“Der Organistenmacher”, werken van J.P. Sweelinck en zijn directe leerlingen

concert

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 7 juli en 15 september. Deze editie wordt verzorgd door organist Klaas Stok.

Klaas Stok, stadsorganist van Zutphen en tegenwoordig dirigent van het befaamde NDR koor van de Norddeutsche Rundfunk, wijdt zijn concert aan J.P. Sweelinck van wie dit jaar het 400ste sterfjaar wordt herdacht.
Sweelinck liet een gevarieerd oeuvre aan orgelwerken na, dat op het Van Covelens-orgel prachtig tot zijn recht komt. Als orgelpedagoog trok Sweelinck studenten uit diverse Europese Hanzesteden. Op het grote orgel laat Stok werken horen van Heinrich Scheidemann en zijn vriend Jacob Praetorius uit Hamburg, Paul Siefert uit Danzig en Melchior Schildt uit Hannover. Naast zijn werk als koordirigent is Klaas stadsorganist in Zutphen waar hij het Bader orgel van de Walburgiskerk bespeelt.

Entree
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50. In verband met de coronamaatregelen is reserveren vooraf verplicht en daarom dienen de tickets voor Vrienden dit jaar via deze website gekocht te worden (en dus niet aan de deur, zoals voorgaande jaren).
Actie: heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4de concert (automatisch) gratis!

Prijs Normaal € 8,50
    Excl.drankje