Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 548 99 99


Ensemble uit het Sweelinck Barokorkest m.m.v. Pieter van Dijk

Rondom Bach

klassiek
Het ensemble ontstond tijdens de uitvoering van de cantate “Spezza Amor l’arco” van Agostino Steffani. Deze Italiaanse cantate is gecomponeerd in de oude Italiaanse stijl maar bezit ook al nieuwere elementen. Steffani was een kosmopoliet die heel Europa bereisde, terwijl zijn andere nu veel beroemdere collega JS Bach nooit buiten Duitsland vertoefde. Bach bestudeerde de verschillende muziekstijlen in zijn studeerkamer vanuit partituren en maakte zich op deze manier oa de Italiaanse stijl van componeren eigen.
Prins Johann Ernst von Weimar nam vanuit Amsterdam Italiaanse concerti mee, die Bach op verzoek van de prins ook voor orgelsolo bewerkte. De prins zelf componeerde ook in deze stijl. Bachs orgelbewerking van zijn Concerto in G dur concert bleef bewaard, de ensemble-versie ging helaas verloren. Galit Zadok bewerkte het Concerto voor het ensemble.


 
Kaarten
Spel:
Leden van het Sweelinck Barokorkest: Anastasia Terrranova- soprano Maria Jesus Moreno - oboe Galit Zadok - bassoon Chema Ramírez Fernández - cello Théophane Zins - harpsichord