NH NL 072 548 99 99

Rondom Bach

Alexandra Bellamy-barokhobo & hobo d’amore

klassiek
Dit Rondom Bach concert staat in het teken van de barokhobo. Johann Sebastian Bach en zijn lievelingsleerling Johann Ludwig Krebs schreven diverse composities voor de hobo, hobo d’amore en hobo da caccia.
Ook orgelbouwer Franz Casper Schnitger was geïntrigeerd door de klank van deze instrumenten. Speciaal voor het Alkmaarse orgel ontwikkelde hij het register Hautbois, toentertijd een absolute noviteit!
Door de lage stemming van het Alkmaarse orgel mengt dit instrument voortreffelijk met de barokhobo.
Op het programma staan o.a. de prachtige Fantasie in g- klein van Krebs voor hobo en orgel, enkele bekende Sinfonia’s uit Cantates van Bach en een deel uit de fluitsonate Sonate in h klein waarvan een versie bestaat voor hobo in g-klein.

De Grote Kerk hanteert de RIVM- richtlijnen.
Entree is gratis, maar toegangskaarten dienen wel gereserveerd te worden. Dit kan via www.grotekerkalkmaar.nl  Een donatie na afloop is welkom

Spel:
Alexandra Bellamy-barokhobo & hobo d’amore Pieter van Dijk-orgel