NH NL 072 548 99 99

La Sfera Armoniosa

The Corona Files: Bevrijdingsconcert

klassiek
La Sfera Armoniosa gooit de grenzen weer open! Tijdens de corona lockdown werkte La Sfera Armoniosa's artistiek leider Mike Fentross samen met jazzmusicus/componist/arrangeur Maarten Ornstein aan een serie videoclips met zangers uit verschillende landen, met name landen die meer dan gemiddeld getroffen zijn door het coronavirus: China, Italië, Spanje en Engeland. Met deze video’s maakten zij een tijdsdocument om te herinneren aan deze lockdown, en het effect dat het heeft op de culturele sector. Het resultaat is een ontroerend relaas bestaande uit traditionele liederen, één uit elk van betreffende landen.

Omdat samen musiceren op afstand het toch echt niet haalt bij samen op het podium staan, vertaalt La Sfera Armoniosa dit project naar een live uitvoering op 27 september in de Grote St. Laurenskerk in Alkmaar. Tijdens dit concert treft een deel van de zangers en La Sfera Armoniosa elkaar eindelijk op het podium. Het repertoire is een bonte mix van liederen uit verschillende culturen afgewisseld met 17de eeuwse liederen en instrumentale muziek uitgevoerd door het zeskoppige La Sfera Armoniosa. Een ware bevrijding voor zowel de artiesten als het publiek! Daarnaast opent La Sfera Armoniosa tijdens dit programma de dialoog om de wereldwijde effecten van de corona pandemie te bespreken. Persoonlijke verhalen en ervaringen uit verschillende, soms zwaar getroffen, landen, vormen de rode draad in dit programma.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Balkonscènes van Fonds Podiumkunsten, de Gemeente Alkmaar en Theater De Vest / Grote Sint LaurensKerk.

Prijs Normaal € 22,50
    Excl.drankje