NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Jos Maters

concert
De Grote Sint Laurenskerk telt twee, wereldberoemde orgels: het Van Covelens orgel (ook wel Koororgel genoemd) en het Van Hagerbeer/Schnitger of Grote orgel. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op beide orgels. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en beide orgels worden om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Jos Maters.

Koororgel

Uit het Mulliner Book (16e eeuw)
1. La doune cella
2. La shy myze
3. La bounette

Hoofdorgel

J. Hook (1746-1827)
Voluntary no.5 in d-minor
1. Adagio
2. Moderato

E. Smyth (1858-1944)
Du, O schönes Weltgebäude!

H. Howells (1892-1983)
Sarabande (uit: Partita)

K. Leighton (1929-1988)
Paean

Reserveer uw toegangskaarten
Er geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig mag zijn. Het is daarom noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek een gratis ticket te reserveren.
    Info volgt
    Info volgt