Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 548 99 99


Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Jorge Silva

concert
De Grote Sint Laurenskerk telt twee, wereldberoemde orgels: het Van Covelens orgel (ook wel Koororgel genoemd) en het Van Hagerbeer/Schnitger of Grote orgel. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op beide orgels. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en beide orgels worden om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Jorge Silva.

Biografie 
Jorge Silva werd geboren in Porto (Portugal) in 1995. Hij begon zijn muzikale studie aan de Óscar da Silva Music School waar hij piano studeerde. Na 3 jaar startte hij een orgelstudie aan de Diocesane School voor Liturgische Bedieningen, bij de organist Filipe Veríssimo. In 2015 werd hij toegelaten aan de Universiteit voor Muziek van Lissabon, waar hij zijn studie orgel en improvisatie vervolgde bij António Esteireiro. In 2017 werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam. Jorge Silva doet nu het 4e jaar van zijn bachelor. Hij studeert orgelliteratuur bij Matthias Havinga en Pieter van Dijk en improvisatie bij Miklós Spányi. Hij nam deel aan masterclasses bij Vincent Dubois, Thomas Trotter, F. Stoiber, J.W. Jansen, Hans-Ola Ericsson en Louis Roblilliard. Als kerkorganist speelde hij in Igreja da lapa (het grote symfonische orgel van George Jann) in Porto en is hij organist in De Kwakel, Amsterdam. 
Jorge Silva treedt ook vaak op tijdens concerten in Portugal en Nederland, met als hoogtepunt de twee concerten met het Nationaal Orkest van het Teatro de S. Carlos in Lissabon (2017 en 2020).

Programma

Heinrich Scheidemann (1595-1663)
Chorale Fantasia on “Jesus Christus, unser Heiland” 

J.S Bach (1685-1750)
An Wasserflüssen Babylon, BWV 653

Mendelssohn (1809 -1847)
Organ Sonata no. 4

Reserveer uw toegangskaarten
Er geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig mag zijn. Het is daarom noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek een gratis ticket te reserveren.
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Info volgt
  • Zaal Grote Kerk
    Info volgt