NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Gerwin Hoekstra

concert
De Grote Sint Laurenskerk telt twee, wereldberoemde orgels: het Van Covelens orgel (ook wel Koororgel genoemd) en het Van Hagerbeer/Schnitger of Grote orgel. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op beide orgels. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en beide orgels worden om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Gerwin Hoekstra.

Biografie
Gerwin Hoekstra (1992) is organist van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden, waar hij het befaamde Müllerorgel uit 1727 bespeeld.  Gerwin studeerde bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Na het cum laude behalen van zijn bachelordiploma voltooide hij zijn opleiding met  een master Historical Performance aan het Oberlin Conservatory (VS), waar hij studeerde bij James David Christie (orgel), Mark Edwards en Webb Wiggins (klavecimbel). In de herfst van 2016 studeerde hij orgel bij distinguished visiting professor Marie-Louise Langlais. Gerwin ontving zijn eerste orgellessen op achtjarige leeftijd van Dirk Molenaar in Eenrum. Gerwin volgde masterclasses bij onder andere Guy Bovet, Ludger Lohmann en Philippe Lefebvre.
Hij heeft prijzen gewonnen op orgelconcoursen in binnen- en buitenland, waaronder de eerste prijs en de Zanin-prijs op het concours Organi Storici del Basso Friuli 2018 en de derde prijs op het  Internationale Sweelinck Concours 2014. In de Miami International Organ Competition 2014 behaalde Gerwin een eervolle vermelding. Gerwin Hoekstra is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici.

Van Covelens-orgel

Charles Racquet(1597-1664)
Fantaisie sur le Regina Coeli (1636)

Van Hagerbeer/Schnitger-orgel
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Meine Seele erhebet den Herren, BWV 648

Bert Matter (*1937)
Delen uit: Magnificat (2010)

J.S. Bach (1685-1750)
Praeludium & Fuga a-moll, BWV 543

Reserveer uw toegangskaarten
Er geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig mag zijn. Het is daarom noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek een gratis ticket te reserveren.
    Info volgt
    Info volgt